Peddy blog

Introducing A. Veselaj at the biggest startup hub in Amsterdam

4-7-19 13:28 / by Agim Veselaj

0 Comments

 

Ever since B. opened her second B. Amsterdam building, our ecosystem has been a hotspot for HR Tech. Agim Veselaj, CTO and co-founder of Peddy, tries to revolutionize performance management. Peddy is a philosophy captured in a tool that allows businesses to radically improve their performance reviews. But Peddy is more than your normal disruptive technology. It is your ‘buddy’ that promises to help businesses align their goals and objective, not just once or twice a year but continuously and without interruption.

Read More

Verhoog het werkplezier door te starten met nieuwe werken

10-6-19 19:15 / by Bas Bos

0 Comments

Het nieuwe werken creëert nieuwe kansen

Vroeger was werk, gewoon werk. In de jaren 60 en 70 werd dit al wat losser maar was dit op geen enkele manier gericht op loslaten of plezier maken. Tegenwoordig is dit wel anders. Werken waar, wanneer en hoe en je maar wilt, dat is in het kort het nieuwe werken. Aanwezig zijn en uren maken is niet meer wat telt, het gaat om de output die je levert. Hierdoor krijg je als medewerker de vrijheid om binnen bepaalde grenzen, je werk naar eigen inzicht in te vullen. Het nieuwe werken betekent dus flexibeler werken met meer zelfstandigheid. Hierdoor kunnen medewerkers zelf bepalen hoe ze dit effectiever, efficiënter en ook plezieriger invullen.

Read More

Positieve performance management met Peddy

29-5-19 11:53 / by Ergin Borova

0 Comments

 “Peddy is geen tool, maar een filosofie”, zegt Ergin Borova, mede-oprichter van de gelijknamige Nederlandse start up. Het is in ieder geval een bijzondere beoordelingstool die performance management op zijn kop zet en daarmee inspeelt op de nieuwste trend in HR; het bieden van een gelukkige employee journey.

Interview van Ergin Borova bij HR-tech Review 

Read More

Waarom fouten maken zo belangrijk is?

16-5-19 16:24 / by Ergin Borova

0 Comments

Leren fietsen

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: wie van jullie heeft leren fietsen zonder ook maar een keer te vallen? Sterker nog, wie heeft leren fietsen zonder kapotte knieën, geschaafde elleboog of blauwe heup te hebben opgelopen? Iets zegt mij dat niemand heeft leren fietsen zonder te vallen of fouten te maken. Niet alleen weet ik dit vanuit mijn eigen ervaring. Ik heb ook drie kinderen grootgebracht en leren fietsen. Je kent dat gevoel van je kind aanmoedigen en zeggen dat ze het kunnen.

Read More

Waar moet een beoordelingssysteem aan voldoen?

29-4-19 10:52 / by Bas Bos

0 Comments

Je leest het ene na het andere bericht over afschaffen van het beoordelingssysteem. Maar is dat niet een beetje te kort door de bocht? Moeten wij alles maar afschaffen of zijn een paar aanpassingen voldoende om dit proces te moderniseren?

Read More

Succesvolle teams volgens Google en andere onderzoekers!

7-4-19 15:13 / by Ergin Borova

0 Comments

Af en toe lijkt het de heilige graal wel. Wij willen allemaal toch weten wat het geheim is van een succesvol team? Wat maakt dat sommige teams bovengemiddeld goed presenteren en andere niet of minder? Nou daar heeft Google iets op gevonden. Maar andere onderzoekers hebben hier een andere mening over. En ik? Ik vind dat ingrediënten van beide partijen een enorme bijdrage leveren voor de samenstelling van een succesvol team. Ga door met lezen. En laat weten wat jij er zelf van vindt!

Read More

Empatisch personeelsbeleid maakt Marriot een geliefde werkgever

18-3-19 21:19 / by Bas Bos posted in Blog

0 Comments

Wie koppelt werken in een hotel niet aan een vakantiegevoel? Het lijkt dan ook logisch dat Marriott de grootste hotelketen ter wereld, één van Amerikaans meest gewilde werkgevers is. Toch geldt dit niet voor alle Amerikaanse hotelketens. Wat is dan het geheim van Marriott? In het boek ‘Hoe leiders denken’ van Rasmus Hougaard legt Arne Sorenson president en executive officer van Marriott International, dit uit.

Read More

Beoordelen 2.0, de succesvolle aanpak van Adobe

11-3-19 11:34 / by Bas Bos posted in Blog

0 Comments

Jarenlang volgde Adobe de standaard beoordelingscyclus. Aan het einde van het jaar verzamelden managers gegevens over de prestaties over het afgelopen jaar, zetten dit in een rapport en kreeg elke medeweker een ranking variërend van high- tot low performer. Op dit gebied niks nieuws onder de zon.

Read More

Wat als Netflix jouw HR-beleid zou maken?

4-3-19 9:16 / by Ergin Borova

0 Comments

Het is inmiddels een werkwoord geworden. Je hoort veel mensen zeggen: ben aan het Netflixen. Of zullen we vanavond lekker Netflixen? Als je het zover schopt als organisatie dan heb je wat te vertellen. Wat weten we eigenlijk van Netflix als organisatie? En nog belangrijker: wat kunnen we van Netflix leren?

Netflix heeft een hele belangrijke rol gespeeld bij het heruitvinden van HR. Als een snelgroeiend bedrijf hadden zij ook de keus om gebruik te maken van de traditionele (doorgaans ineffectieve en inefficiënte) HR oplossingen of juist op zoek te gaan naar iets nieuws. Gelukkig voor henzelf en voor ons hebben zij de keus gemaakt om te innoveren ook op het gebied van HR. Dat heeft nieuwe en inspirerende inzichten opgeleverd.

Read More

5 tips om effectief complimenten te geven

27-1-19 14:05 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments

 

 

Waarom complimenteren binnen de organisatie zo belangrijk kan zijn?

Eenieder van ons hoort graag dat zijn kwaliteiten, talenten, vaardigheden, inzet, betrokkenheid, gedrag, houding en resultaten worden gewaardeerd. Uit onderzoek blijk dat 67% van de mensen die met enige regelmaat complimenten ontvangen meer bevlogen zijn dan collega’s die dat niet ontvangen. Bevlogen medewerkers zijn in de regel minder ziek, meer betrokken en veel productiever. Je kunt zelfs stellen dat organisaties die gewoonte maken van effectief complimenteren, productiever en vitaler zijn. Daarnaast hangt er een positieve vibe in de organisatie. Mensen maken graag deel uit van die cultuur.

Read More

Subscribe

VraagDemoAan

 

VraagWhitePaper