Peddy blog

Succesvolle leiders volgens Google

17-9-20 13:58 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments

Succesvolle organisaties worden ontwikkeld door goede leiders. Dat is inmiddels een bekende correlatie. Een van die grote en succesvolle organisaties is Google. Behalve een grote tech-reus is Google ook een data bedrijf. En niet alleen data op het gebied van Internet maar ook op het gebied van HR, leiderschap en ontwikkeling.

In de loop van de jaren heeft Google een eenvoudige methodiek ontwikkeld om succesvolle en getalenteerde leiders te detecteren en identificeren. De vraag die Google aan zichzelf stelde was: wat zijn de belangrijkste competenties van deze leiders en op welke manier kunnen we daar zicht op krijgen?

Read More

Hoe thuiswerken jouw performance kan verbeteren

2-7-20 9:33 / by Bas Bos posted in Blog

0 Comments

Wie had gedacht dat hele volksstammen sinds kort thuis zouden werken. Het is fascinerend om te zien hoe snel dit is ingeburgerd. Ondanks de voordelen is het gebrek aan contact met collega’s een van de meest gehoorde klachten. Even snel zaken afstemmen is er niet meer bij. Gelukkig zijn er moderne communicatie middelen die dit ondervangen. Maar ook hier zitten grenzen aan. Hoeveel zoom-overleg kan je hebben op een dag? En waar ligt de juiste balans?  

Read More

7 manieren om een betere werkomgeving te creëren

26-5-20 9:50 / by Bas Bos posted in Blog

0 Comments

Het is bijna niet te geloven maar uit een recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat 80 procent van de werknemers in Amerika ontevreden of gestrest is over hun huidige baan. Dit zijn bijna 125 miljoen mensen, en dat te bedenken dat de gemiddelde mens meer dan 90.000 uur van zijn leven op het werk doorbrengt. Reden voor Forbes Magazine op zoek te gaan naar manieren om hier wat aan te doen. Zelf zien ze zeven manieren.

Read More

Van A naar B via het gedrag van B

11-5-20 13:35 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments

De meeste veranderingen mislukken. Daar lees je veel literatuur over. Er zijn meters boeken over geschreven. Er zijn ook veel onderzoeken naar gedaan waaruit blijkt dat niet alle veranderingen uiteindelijk tot het gewenste effect leiden. Maar waarom is dat zo? Waarom mislukken de meeste verandertrajecten en wat kunnen we ervan leren.

Read More

Leiderschap in tijden van crisis

20-4-20 20:11 / by Bas Bos posted in Blog

0 Comments

 De snelheid en impact van de corona crises is van ongekende proporties. Een crises met deze omvang en reikwijdte hebben de meeste van ons nog niet eerder meegemaakt. Toch zijn er altijd lessen uit het verleden te trekken hoe je als leider met een dergelijke crises om moet gaan. Reden voor Deloitte om de belangrijkste inzichten op een rij te zetten.

Read More

Placebo vs. Nocebo effect

5-4-20 16:58 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments

 

80% van de ca. 60.000 gedachtes die we per dag hebben zijn negatief. En 95% van die gedachtes zijn repetitief. Dat wil zeggen dat ze dagelijks op “bezoek” komen in je hersenen. En als we ze ook dagelijks verwelkomen beginnen we daarin te geloven. Dat wordt de norm. En dat bepaalt voor een groot deel ook ons “wereldbeeld”. Het bijzondere is dat dit niet alleen bij een klein groepje mensen speelt. Dat is het geval bij ons allemaal. Wij zijn allemaal vatbaar voor deze verhoudingen.

Read More

Van beoordelingsgesprek naar het goede gesprek

4-2-20 10:49 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments

 

Dat we moeten stoppen met de traditionele beoordelingsgesprekken weten we nu al een tijdje. Veel medewerkers ervaren zo’n gesprek als een wortelkanaalbehandeling. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest toen we ooit hadden bedacht dat we een keer per jaar de medewerkers de maat moesten nemen.

Read More

Van IQ naar AQ, het vermogen je aan te passen

18-12-19 12:56 / by Bas Bos posted in Blog

0 Comments

 

Wie kent ‘m niet, de IQ test als laatste drempel voor een nieuwe baan. Lange tijd was de test onomstreden om een goede inschatting van iemands carrièrekansen te maken. Later werd dit aangevuld met emotionele intelligentie (EQ) omdat onze sociale- en communicatievaardigheden zo’n belangrijke rol gingen spelen op de werkvloer.

Read More

Fixed mindset vs. Growth mindset

12-12-19 12:00 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments

 

In juni vorig jaar vloog ik naar de VS. Normaal gesproken neem ik altijd één of twee boeken mee als ik op reis ga, maar deze keer was ik mijn boeken thuis vergeten. Dat kwam waarschijnlijk door de “last minute” drukte. Achteraf gezien een gelukkige keuze, want op Schiphol kwam ik het boek Mindset van Carol Dweck tegen. Wat is dit een gaaf boek zeg.

Carol Dweck is hoogleraar psychologie aan de Stanford Universiteit. Haar boek Mindset gaat over motivatie en perspectief. Volgens Carol kan je alle mensen verdelen in twee typen:

  1. Mensen met een Fixed Mindset oriëntatie
  2. Mensen met een Growth Mindset oriëntatie
Read More

Een leven lang persoonlijk ontwikkelen. 'Hoe dan?'

2-12-19 11:37 / by Don Pasanea posted in Blog

0 Comments

 Een leven lang ontwikkelen is voor steeds meer mensen en bedrijven een belangrijk thema aan het worden. "Hoe dan" is de veel gestelde vraag van de XYZ generatie en zeker ook de managers die deze mensen moeten coachen en waarderen op persoonlijke ontwikkeling.

Je leest het goed "waarderen" en niet beoordelen. Heel veel bedrijven en organisaties toetsen het functioneren van de mensen 1 of 2 keer per jaar tijdens de beoordelingsgesprekken, waarbij vooral gekeken wordt naar het verleden.

Read More

Subscribe

VraagDemoAan

 

VraagWhitePaper