Peddy Blog

5 tips om effectief complimenten te geven

27-1-19 14:05 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments

 

 

Waarom complimenteren binnen de organisatie zo belangrijk kan zijn?

Eenieder van ons hoort graag dat zijn kwaliteiten, talenten, vaardigheden, inzet, betrokkenheid, gedrag, houding en resultaten worden gewaardeerd. Uit onderzoek blijk dat 67% van de mensen die met enige regelmaat complimenten ontvangen meer bevlogen zijn dan collega’s die dat niet ontvangen. Bevlogen medewerkers zijn in de regel minder ziek, meer betrokken en veel productiever. Je kunt zelfs stellen dat organisaties die gewoonte maken van effectief complimenteren, productiever en vitaler zijn. Daarnaast hangt er een positieve vibe in de organisatie. Mensen maken graag deel uit van die cultuur.

Read More

Turn your magic on!

27-1-19 13:47 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments


Het is op dit moment een van mijn favoriete liedjes. Adventure of a Lifetime van Coldplay. Ik krijg daar simpelweg niet genoeg van. Het staat zelfs bovenaan mijn Spotify lijstje. En ik draai het bijna elke dag in de auto onderweg naar huis of werk. Heerlijk. Echt heerlijk. Maar wat maakt dit nummer dan zo bijzonder voor mij dat ik in de pen ben geklommen om er een blog over te schrijven? Wat is de magie van dat liedje?

Read More

Waarom feedforward wél werkt

27-1-19 13:29 / by Ergin Borova posted in Blog

0 Comments

 

Ongevraagd feedback krijgen

Ongetwijfeld heb je weleens directe en kritische feedback van een assertieve collega of leidinggevende gehad waarna je even niet zo goed wist hoe je daar passend op moest reageren. Herken je dat? Dat moment dat iemand die “iets” aan het vertellen is wat jij op dat moment niet leuk vindt om te horen. Ook al heeft de ander er misschien wel een punt mee. Het enige wat op dat moment door je hoofd flitst is: shiiiiiit….wat moet ik hiermee? Waarom doet hij mij dit aan? Waarom zijn mensen zo hard tegen elkaar? Of gedachtes flitsen door je hoofd in de context van: nee alsof jij zo goed bent in wat je doet!! Natuurlijk zeg je al die dingen niet, maar het flitst allemaal wel snel door je hoofd. In plaats dat je luistert naar wat een ander te zeggen heeft, ben jij bezig met het zoeken naar verdedigingsargumenten om je eigen gedrag en handelswijze te rechtvaardigen.

Read More

Subscribe

Lists by Topic

VraagDemoAan

 

VraagWhitePaper